Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

pt
ptolk - 21-05-2015 17:19:32
Computers & Telefonie

Verkeerd rekeningnummer bij Provider

Goedemiddag,

mijn ouders zijn in januari dit jaar overgestapt van internetprovider (van upc naar telfort)

nu hadden zij hierdoor recht op de borg die aan upc is overgemaakt (mediabox)
na diverse telefoontjes/mailtjes was dit tot op heden nog niet teruggestort...

maar nu komt het....

upc komt nu ineens met het verhaal, dat het rekeningnummer dat mijn ouders hebben opgegeven (en ja, dat klopt tot op de 0 nauwkeurig) is gewijzigd, ruim een jaar geleden. mijn ouders weten van niks, zij hebben al tig jaar hetzelfde rekeningnummer bij dezelfde bank. blijkbaar is bij het overgaan naar iban een fout gemaakt.

aangezien mijn ouders upc betaalden via automatische incasso, en dit helaas ook niet meer controleerden na al die jaren (zij kregen elke maand keurig een mail dat er weer werd afgeschreven van upc) is er dus geruime tijd geld afgeschreven van een andere onbekende rekening.

de laatste melding vanuit upc/ziggo is dat het fout zou zijn gegaan bij het opzeggen bij een gratis proefabonnement van eredivisie live (waar mijn ouders niet voor hoefden te betalen overigens)


- upc trekt niet aan de bel, want het geld komt gewoon binnen (het zal upc worst zijn waar vandaan.
- mijn ouders hebben het niet in de gaten gehad, want automatische incasso, mail van upc elke maand en zij hebben niet zelf het rekeningnummer laten wijzigen.
- de bank weet ook zogenaamd van niets
- de partij waar van wordt afgeschreven heeft ook niets gemerkt/gedaan.

mijn vraag is nu of upc het bedrag nog kan vorderen van mijn ouders? ook al is alles "gewoon" betaald.