Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

waterlelie82
waterlelie82 - 22-05-2015 09:35:37
Geldzaken & Recht

Samenwonen na 1 juli

Goedendag,

misschien dat er hier een jurist zit die me wat advies kan geven over deze kwestie......

op dit moment zit in de minnelijke schuldenregeling. het loopt allemaal goed en het einde is in zicht. mijn partner en ik wonen op papier nog niet samen vanwege de minnelijke schuldenregeling. we hebben samen een zoon van 2. de schuldenregeling eindigt eind augustus dit jaar.

na augustus willen we officieel gaan samenwonen, maar ik ontvang wat toeslagen (kindgebonden budget en kinderopvangtoeslag). ben bang dat als hij zich in oktober bij mij inschrijft dat wij niet per oktober 2015 als toeslagpartner worden gezien, maar per 1 januari 2015 al. dat zou betekenen dat ik de kindgebonden budget en een gedeelte van de kinderopvangtoeslag moet terugbetalen.

heb her en der gelezen dat als je je ná 1 juli gaat samenwonen je niet voor het hele jaar als toeslagpartner wordt gezien, maar pas vanaf het moment van inschrijving in mijn situatie.

mijn vraag is hoe werkt het belastingtechnisch als hij zich bij ons inschrijft per oktober 2015 ipv januari 2016. klopt de info uit de vorige alinea?

alvast bedankt!