Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

de eelco
de eelco - 24-05-2015 11:02:52
Geldzaken & Recht

is de reclasering verplicht werk voor je te zoeken

Een neefje van me heeft een werkstraf van 28 uur gekregen(((niks ernstig gedaan maar hij heeft geen geld voor een boete dus de rechter heeft hem met grote uitzondering een werkstraf gegeven)))....
hij heeft gelijk bij de rechter aangegeven dat hij aardig wat lichamelijke beperkingen heeft maar volgens de rechter geen probleem voor een werkstraf..
nu is die knul op gesprek geweest bij de reclasering en die hebben gezegd dat het niet zeker is of ze wel een werkstraf voor hem kunnen regelen...
mijn vraag is ,,zijn ze niet verplicht om iets voor hem te regelen want anders kunnen in mijn ogen mensen met een lichamelijke klacht nooit een werkstraf doen..
voordat er een discussie gaat ontstaan ,,hij heeft in mijn ogen terecht straf gekregen maar ik vind wel dat die knul wel de kans moet krijgen om te boeten voor zijn fout .