Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

al
albert1976 - 31-05-2015 21:36:17
Geldzaken & Recht

Bereikbare keuken plaatsen door WMO van onze gemeente gaat helemaal mis.

Hallo,

ik ben natasja moeder van drie kinderen en getrouwd met mijn man albert. door mijn handicap veroorzaakt door multiples sclerose (ms) moet inoodgedwongen verhuizen samen met mijn gezin naar een andere aangepaste woning. omdat de oude woning waar we nu nog in wonen niet meer aangepast kan worden op mijn handicap. ik ben rolstoel gebonden door deze ziekte, en ben zeer afhankelijk van hulp van andere met persoonlijke verzorging en dergelijke. de woning die wij hebben toegewezen is geregeld door de wmo uit onze gemeente en is een huurwoning.

voor de rest een hele geschikte woning waar we erg blij mee zijn totdat onze bereikbare keuken mee ging. onze bereikbare keuken uit anno 2005 zou volgens afspraak met de wmo in de nieuwe woning geplaatst worden door een onderaannemer en daar ging het letterlijk mis. het werd dus een keuken wissel binnen een dag. die van ons in de nieuwe woning en de andere keuken in onze oude woning. volgens de bouwkundige van de wmo uit onze gemeente hoefte wij ons nergens zorgen over te maken. wij hadden in voor overleg met hem al aangegeven dat als onze keuken zou verplaatst worden naar de nieuwe woning de gaskraan 15 cm zou uitkomen boven onze gaskookplaat in de bestaande situatie. kon geen kwaad volgens hem. kon gewoon aangesloten worden.

maar, volgens mij mag dit niet en is mijn onze veiligheid in het geding. maar ja, de dag van het verplaatsen was aangebroken en de keukens werden omgewisseld. tijdens het plaatsen van onze bereikbare keuken werd er door een werknemer van de aannemer tijdens plaatsen van de bovenkastjes door de gasleiding geboord en werd de gasleiding uitgehakken in de muur en met perskoppeling weer vastgezet. hij heeft de gasleiding langs de muur gelegd, door het keukenblad heengevoerd via een gat in het keukenblad en daar de gele gasslang doorheen laten lopen naar de onderkant van de keuken. zodoende deze op het gaskraantje aangesloten, zodat de hele gasslang inclusief gaskraantje loslag achter het keukenblok. heeft deze verder ook niet meer vastgezet of verder naar gekeken en zo de achterplaat weer bevestigd en klaar. kastjes weer opgehangen zonder de boel weer dicht te stucen.

mijn man de bouwkundige gebeld van de wmo dat hij vond dat het compleet mis gaat met het plaatsen van onze keuken. hoefde ons nergens zorgen over te maken, en ze gingen wel weer even kijken als de mannen klaar waren. maar de verhuisdatum kwam steeds dichterbij. de dag na het plaatsen dachten wij de keuken te gaan poetsen en nog wat dingen voor ons zelf te doen in de woning. totdat wij een enorme gaslucht roken bij de voordeur. er was dus een lekkage op de koppeling ontstaan die de aannemer had aangelegd. wij hebben de hoofdgaskraan dichtgedraaid en zijn weggegaan. gelijk melding via mail gemaakt bij de bouwkundige van de wmo die een mail terugstuurde naar ons. “dit kan je samen met aannemer oplossen lijkt mij, jullie zijn er samen bij geweest.” aannemer gebeld die niets van zichzelf liet horen naar een telefonisch bericht. heeft daarna na nog een melding van onze kant heeft het nog een dag of vier geduurd voor dat meneer de aannemer weer op kwam dagen.

toen de aannemer er was om zonodig het probleem op te lossen maakt hij al een geïrriteerde en nerveuze indruk. hij zij al gelijk tegen mij man die erbij stond. “moet je eens goed luisteren. ik smeer de boel voor je aan boven de kastjes. leg de gasleiding terug naar de oude situatie voor de rest bekijken jullie het maar. je ziet maar hoe je zelf de gaskookplaat