Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ca
carnifex - 07-06-2015 23:17:11
Huishouden & Energie

Is deze vloer goed geschuurd en in de olie gezet?

Beste lezers,

recentelijk heb ik mijn massief eiken vloer laten schuren om vervolgens in donkere twee componenten olie te laten zetten. ik twijfel tamelijk aan het resultaat.

afbeelding 1 laat volgens mij swirls zien van de boets/boen machine. vraag is dus, is dit acceptabel?
http://www.mupload.nl/img/uhjpmkekcq6.jpg">afbeelding 1

afbeelding 2 laat zijn dat tegen de richting van de planken in, dus van links naar rechts, er een soort wolken/strepen in te lijken zitten. donker en licht verschillen horen vanzelfprekend bij een eiken plank. maar volgens mij moeten die veroorzaakt zijn door de nerven en noesten. in dit geval lijkt het gewoon of er willekeurig donkere en lichten vlekken/strepen in zitten. vraag wederom is of dit acceptabel is:
http://www.mupload.nl/img/z1hmq8nrv7h.jpg">afbeelding 2

tot slot is afbeelding 3 het resultaat als ik er met een doekje overheen veeg. wederom, is dit normaal? de olie heeft een droogtijd van 12 - 24 uur volgens de fabrikant. het is nu ruim 48 uur geleden en alles wat in aanraking komt met de vloer wordt zwart.
http://www.mupload.nl/img/0f4vv5wstgl.jpg">afbeelding 3

ik ben erg benieuwd naar de mening van anderen. zowel leken als deskundigen. de reacties op deze vraag vormen belangrijke input voor het gesprek wat ik nog wil hebben met de uitvoerder.

in elk geval bedankt voor de moeite van het lezen!