Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

kn
knoxxio - 30-06-2015 12:15:49
Geldzaken & Recht

Zuiveringsheffing

Ik ben in bezit van een eigen huis, maar ruim vijf jaren woon ik in het huis van een vriendin in het buitenland. zoals het hoort ben ik niet meer in nederland ingeschreven. deze vriendin woont al vijf jaren in mijn huis, is ingeschreven in het gba en is ambulante zzp’er in de schoonheidsbranche.
de gemeente- en waterschapsbelastingen werden door haar netjes betaald, maar in 2014 is haar winst (inkomen) beneden minimum gedaald. ze heeft kwijtschelding gemeentebelasting aangevraagd, maar niet gekregen omdat ze zzp’er is.
van gblt heeft ze wel kwijtschelding zuiveringsheffing gekregen, maar ik kreeg voor 2014 eigenaarsheffing waterschapsbelasting, wat ik zeer vreemd vond, maar toch betaald heb.
voor dit jaar heeft zei ook kwijtschelding zuiveringsheffing gekregen, maar daarentegen heb ik van gblt drie aanslagen gekregen, namelijk:
1. voor 2015 -> eigenaarsheffing waterschapsbelasting;
2. voor 2015 -> zuiveringsheffing bedrijven, betreft kamerverhuur;
3. voor 2014 -> zuiveringsheffing bedrijven, betreft kamerverhuur (alsnog);
met de eerste kan ik enigszins inkomen, maar waar ik toch eigenlijk niet mee eens ben, omdat ik niks verontreinig en zoals op de website van gblt is aangegeven niet belastingplichtig ben. met de tweede en de derde ben ik echt niet mee eens, omdat ik geen bedrijf heb en geen kamer verhuur aan een bedrijf op de locatie van mijn huis.
ik vraag me af, of gblt bij wet handelt en niet maar geld naar binnen probeert te harken, omdat de meesten en ik de wet toch niet kennen. die waterschappen zijn nog erger dan criminelen!
wat kan ik doen?