Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sa
sanna020 - 09-07-2015 19:12:44
Voeding & Gezondheid

aankoopverplichting

Ik heb een bril gepast en mondeling besteld bij een opticien. tijdens het orientatiegesprek en het passen van het juiste montuur tekende ik een contract waarmee de opticien een vast bedrag bij mijn verzekering zou declareren na aankoop van de bril. hierdoor kreeg ik reductie op het aankoopbedrag. de brillenglazen zijn op sterkte gemaakt. de bril kost eur 975. ik kreeg er gratis een zonnenbril bij waarvan ik de op maat gemaakte glazen a eur 33 ook moest betalen. hiervan had ik al snel spijt omdat ik mij gedwongen voelde ook die zonnebril af te nemen.

in de tussentijd moest ik een oogmeting laten doen bij mijn oogarts en die constateerde tamelijk eenvoudige sterkte met eenvoudige glazen.

inmiddels heb ik een bril met glazen tezamen eur 250.

de dure bril heeft niet meer mijn interesse.

van de verzekering vernam ik dat de eerste opticien het bedrag a eur 100 inmiddels heeft gedeclareerd. dit vond ik wat vreemd aangezien ik de bril niet had gekocht en zij beloofden te declareren na aankoop. hiermee adverteren zij ook op hun website.

mijn vraag: moet ik alsnog een betaling doen aan de opticien met de dure bril die ik vanwege de prijs niet wil? ik heb voor aanschaf - voorzover ik weet - niets getekend. ik snap dat ook ik in gebreke ben gebleven door de bril niet bijtijds te annuleren.