Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

wo
wonder77 - 10-07-2015 16:30:53
Geldzaken & Recht

hypotheekverzekering abn amro

Beste leden, ik heb een adviesvraag uitstaan bij abn amro over:
-ofwel aflossen op mijn aflosvrije hypotheekdeel
-dan wel storten/inleggen in mijn spaarhypotheek deel.

vanuit verschillende hoeken krijg ik hier verschillend advies over wat in mijn situatie het beste is om te doen. ook fiscaal technisch de beste optie is.

mijn spaarhypotheek is gekoppeld aan een hypotheekverzekering. ofwel 'geen banksparen'. de vraag is wat ik maximaal mag inleggen om niet fiscaal te hoeven afrekenen aan het einde van de rit. abn amro lijkt echter niet in staat mij goed te adviseren want de vraag staat nu al meer dan een maand uit en nog geen antwoord (ondanks herhaalde verzoeken).

nu betaal ik volgens mij al jaren voor zogenaamd verzekeringsadvies via de ingehouden hypotheekpremies. 'kosten verzekeringsadviseur' staat er in de jaaroverzichten, maar ik heb nog nooit enig advies op dit gebied gekregen en nu ik er specifiek om vraag, blijft men vooralsnog in gebreke. ongetwijfeld is de verzekeraar liever met nieuwe klanten bezig. heeft iemand hier ervaring met ontvangen van advies van de verzekeraar en wat adviseren jullie te doen - online loopt het advies nogal uiteen. uiteraard heeft iedere optie z'n voor- en nadelen.

henk