Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ri
rickvandervliet - 10-07-2015 20:38:02
Geldzaken & Recht

Oplevering ex-koophuis als huurhuis

Het appartement waar ik voor getekend heb is een ex-koophuis wat nu door de makelaar verhuurd wordt. (waarschijnlijk omdat ze het niet verkocht kregen) het is nu permanent een huurhuis, het is niet zo dat het huis later weer in de verkoop gezet wordt (naar mijn wetens :p)

bij het tekenen van het huurcontract is aangegeven dat ik vandaag gebreken aan kon geven en dat deze dan opgepakt zouden worden. we hebben het toen ook over de muren gehad, die ik bij een eerste bezichtiging al gezien heb.

vandaag heb ik de oplevering gehad. hier constateerde ik dat de muren gekleurd en erg smerig zijn. volgens de algemene voorwaarden dienen deze wit afgeleverd te worden, al geeft de verhuurder aan dat 'deze regel niet zo nauw gevolgd wordt'. de muren zijn bruin en blauw geverfd. hiernaast zitten deze vol met gaten waar de vorige eigenaren iets opgehangen hebben. ook zitten er veel vlekken op de muren. onder andere bij de keuken en boven de verwarmingen (deze zijn het ergst zichtbaar, grote zwarte vlekken).

ik heb aangegeven dat ik dit als gebreken zie en dat ik graag de gaten gevuld en de muren geverfd wil hebben. de mevrouw die de oplevering verzorgde gaf echter aan dat zij dit niet op gingen pakken aangezien het een ex-koopwoning is.

ik wil graag weten wat mijn rechten hierin zijn. volgens rijkswaterstaat is de huurder verantwoordelijk voor klein onderhoud aan o.a. de binnenmuren. echter is dit niet door mijn toedoen en heb ik dit aangegeven voor ik de sleutel ontving. ik heb aangegeven dat ik niet met de staat van de muren akkoord ga, dit wordt door de makelaar intern verder uitgezocht en ze komen later bij mij terug.

alvast bedankt voor jullie reacties.

mvg,
rick