Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

yasmijnn
yasmijnn - 15-07-2015 15:10:31
Geldzaken & Recht

Dit kan een makelaar toch niet maken.

Dit is de mail die ik ook naar de nvm heb gestuurd, wat vinden jullie? zou ik hier meer mee moeten doen dan alleen een klacht indienen? ik heb (voor nu) de makelaar zijn naam er buiten gehouden. uiteraard noem ik deze wel in de mail naar nvm.

----- (onderstaande is deel van de mail) -------

hieronder volgt de situatie en zou graag uw advies willen hebben zodat er eventuele stappen kunnen worden ondernomen om een schadeclaim in de dienen.

meneer *** heeft kijkers in ons huis gehad terwijl wij expliciet hadden gezegd 'geen kijkers tot na het weekend'. wij wilden graag het weekend gebruiken om schoon te maken. aangezien wij niet meer woonachtig waren in het huis hoorden wij achteraf dat hij ondanks onze wens toch kijkers heeft laten langskomen en in zijn eigen woorden 'maar even de ergste stof aan de kant had geschopt'.

wij hebben helaas een lastige situatie gehad met onze kopers, in de overeenkomst staat dat 1 mei de overdracht zou zijn, echter heeft deze pas vandaag plaats gevonden. we hebben meneer *** meerdere malen gevraagd om aan de kopende partij door te geven dat wij een compensatie willen. alleen onder de voorwaarde dat wij compensatie zouden krijgen gaven wij uitstel. dit is niet doorgegeven en wij hebben dus nooit geld kunnen ontvangen. dit vind ik erg vervelend, want wij proberen via onze advocaat nu geld bij de kopers vandaan te halen, aangezien dit ons om en nabij de 7000 euro heeft gekost. de kopers zijn echter niet op de hoogte van de voorwaarden van uitstel omdat deze niet goed zijn gecommuniceerd, nu lijkt mij dat ik hier een schadeclaim via jullie over kan vragen.

helaas houdt de ellende hier niet op, kort samengevat heeft meneer *** een potentiele koper afgehouden zonder overleg met ons. deze man is zelf bij ons lang gegaan omdat hij door *** niet geholpen werd.
in de onduidelijke tijden van uitstel hebben wij wekelijks gevraagd om een update. hier heeft *** vaak geen gehoor aan gegeven, wij hebben uiteindelijk zo vaak moeten bellen om ook maar iets te mogen vernemen van onze verkoop dat hij er niet meer onderuit kon en ons wel te woord moest staan.

ondanks dat wij al een nieuwe woning hadden betrokken, lagen er nog persoonlijke spullen van ons in het huis. het huis wat nog steeds van ons was en waar we net zo goed nog hadden kunnen verblijven. via onze buren hebben wij vernomen dat *** de sleutels (!!!!) al verstrekt had en de koper en haar ouders al naar binnen konden voor de heraansluiting van de stroom en het opmeten van de woning. zonder overleg, zonder toestemming, in onze persoonlijke spullen, in ons huis. ik voel me hier niet goed bij, want er lagen spullen die duidelijk laten zien dan ik een persoonlijke aandoening heb. het voelt echt alsof dat nu gedeeld is zonder dat ik dat wilde.

graag zou ik willen weten of ik (met emails als bewijs) aanspraak kan doen op de verloren compensatie.
ook denk ik dat meneer *** niet duidelijk de taken van een makelaar voor zich heeft en vraag ik mij af wat ik kan doen zodat hij hier op aangesproken wordt.