Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

phenix
phenix - 18-07-2015 15:25:13
Geldzaken & Recht

kan ik een vordering wegens erfenis op langstlevende schenken aan mijn kinderen?

Casus: mijn vader is in 2012 overleden. mijn moeder heeft successierechten betaald ook over de kindsdelen. testament is 1% moeder en beide kinderen 99/2 dus 49,5% ieder. nalatenschap is voornamelijk onroerend goed hypotheekvrij. op deze erfenis is nl recht van toepassing en zijn in nl successierechten betaald.
nu wil ik voor een nl notaris, tenminste als het mogelijk is een vordering op een erfenis over te dragen, de toekomstige vordering van de erfenis overdragen cq schenken aan mijn drie kinderen. dat laatste valt onder belgisch recht. vordering middels cessie kan met gewone geldvorderingen. schenking bij leven aan kids is 3% belasting. de vraag is dus of ik uberhaupt de vordering op de nakatenschap bij leven van mijn moeder zonder problemen kan schenken aan mijn kinderen, zonder dat de waarde vaststaat. enkel het recht op die nalatenschap en het feit dat er al successierechten zijn betaald staat vast.
er is zowel voor positief als negatieve beredenatie wat te zeggen, maar wie o wie kan mij verder helpen. mijn kinderen zijn werkstudenten en wij kunnen niets bijdragen. door deze constructie zouden ze over n paar jaar na hun studie n kleine start kunnen hebben. thx alvast aan iedereen die mee wil helpen!