Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

di
dirk23 - 19-07-2015 08:06:07
Geldzaken & Recht

optiehandel, zzp, huurtoeslag

Ik ben sinds 4 maanden totaal afhankelijk van een bijstandsuitkering. dit is geen pretje. van de 950 euro per maand kan ik leven omdat ik mijn kosten altijd laag heb gehouden. met de helft daarvan zou het eigenlijk ook nog lukken, zolang ik mijn zorg/huurtoeslag kan behouden.

de participatiewet waar ik nu onder val, is meer een gevangenis dan een noodvoorziening. hier zullen mensen door onderdoor gaan maar dat is een ander verhaal.
om mijn leven niet te laten vergallen wil ik hier zo snel mogelijk uit en heb het plan opgevat om mijn jarenlange interesse te gelde te maken en te gaan handelen op de optiebeurs.
nu vraag ik me af of ik dan perse zzper moet worden omdat vermogenswinsten belastingvrij zijn en ik met btw niks te maken zou hebben. of kan ik gewoon de maandwinst opgeven en evt een aanvulling krijgen op deze inkomsten binnen de bijstand. wat zou er gebeuren bij een maandverlies?

kortom, hoe kan ik het voor mezelf zo voordelig en eenvoudig mogelijk regelen?

nou, morgen weer verplicht vrijwillig papierprikken en daarna nog proberen een verplichte sollicitatie te doen. en overmorgen weer, met heao op zak....