Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jo
jos1965 - 28-07-2015 08:51:35
Geldzaken & Recht

kosten gebruiksovereenkomst buren laten betalen?

Gisteren ben ik bij de advocaat geweest ivm het voorkomen van een recht van overpad/erfdienstbaarheid. hij adviseerde mij een gebruiksovereenkomst te laten opstellen, kosten tussen 300 en 400 euro.
de buren hebben aangebouwd ca. 2003 daardoor is een stukje grond overgebleven waarop zij wel een auto konden plaatsen maar dan over ons erf in en uit moesten stappen, wij zijn hiermee akkoord gegaan.
ze zijn niet afhankelijk van deze parkeerplaats, ze hebben nog een ruime garage voor 2 auto's.
om erfdienstbaarheid te voorkomen zal er dus een gebruiksovereenkomst opgesteld moeten worden maar wij zijn van mening dat de buren deze kosten voor hun rekening moeten nemen. het is onze grond, zij willen iets van ons, niet andersom.
wij zijn voornemens dit weekend met hen rond de tafel te gaan zitten maar ben bang dat ze niet bereid zijn dit bedrag te betalen.
wat zouden jullie dan doen? alle adviezen zijn welkom!