Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

lk
lkvnkrvn - 04-08-2015 09:36:14
Geldzaken & Recht

Belastingdienst houdt zich niet aan de regels

Mijn vriend heeft op 22-04-2015 een bezwaar ingediend bij de belastingdienst. dit omdat de belastingdienst met het punt kwam dat hij geen recht had op huurtoeslag omdat er meerdere mensen ingeschreven stonden op dit adres en dit dus terug moest betalen vanaf 2012. dit klopt niet want hij heeft al die tijd een zelfstandige woning gehad. hiervoor hebben we bezwaar ingediend en ook meerdere bewijsstukken aangeleverd waaronder een brief van de gemeente met de bevestiging dat het pand meerdere zelfstanige woonruimten omvat. de belastingdienst heeft toen op 26-05-2015 een brief toegestuurd dat ze meer tijd nodig hebben voor het bezwaar, dan de gebruikelijke 12 weken, en dat het uitgesteld wordt met 6 weken. ook staat in deze brief dat hij uiterlijk voor 27-07-2015 een beslissing ontvangt. nu hebben ze de gehele periode alle toeslagen en de teruggaaf over 2014 ingehouden, terwijl dit wettelijk niet toegestaan is zolang er een bezwaar loopt. dat dit niet is toegestaan hebben we ook nog schriftelijk bevestigd gekregen van de belastingdienst. doordat ze alles hebben ingehouden zit hij nu in de financiele problemen en kan hij zijn huur niet meer betalen.

we hebben 28-07-2015 een ingebrekestelling ingediend, hierover werd hij vrijdags wel meteen gebeld of hij deze wil intrekken terwijl hij nog steeds geen beslissing heeft. ze hebben een brief gestuurd, gedatteerd op 04-08 of hij nog meer bewijsstukken aan wil leveren. dit wil eigenlijk zeggen dat ze nog niets met het bezwaar hebben gedaan sinds 22-04 en al die tijd onterecht geld inhouden.

we hebben dus al een ingebrekestelling ingediend, een klacht en een dwangsom bevel.

welke juridische stappen kan ik nog ondernemen? het is van groot belang dat hij snel weer geld ontvangt voordat hij uit zijn (3 maanden nieuwe) woning wordt gezet