Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

so
sonyxperia - 04-08-2015 15:03:34
Computers & Telefonie

Ingelogd op Gmail account op defecte, ingeleverde telefoon

Beste meneer/mevrouw,

vorig jaar is mijn sony xperia l (gekocht bij de media markt) kapot gegaan. hij bleef hangen op het laadscherm van het opstarten en ging vervolgens niet meer verder. na hem drie keer opgestuurd te hebben naar sony (waar ze de telefoon gereset hebben), kwam ditzelfde probleem drie keer terug. daarom nam media markt (namens sony) mijn telefoon in, omdat hij defect was.

omdat de telefoon op het laadscherm bleef hangen, was ik niet in staat mijn telefoon terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. toen sony mijn kapotte toestel dus in ontvangst nam, stonden mijn gegevens hier nog op (buiten mijn schuld om).

een paar dagen geleden (31/07/2015) kreeg ik een mailtje van google, met de informatie dat er was ingelogd op mijn gmail account vanuit lagos, nigeria. ik heb direct mijn wachtwoord aangepast en op de 'mijn account'-site van google kon ik zien dat er was ingelogd met mijne kapotte opgestuurde sony xperia l (althans: een sony xperia l met hetzelfde modelnummer. kan geen toeval zijn, toch?). de nieuwe (nigeriaanse) gebruiker van mijn telefoon heeft op dit moment dus toegang tot mijn apps, foto's en gegevens, waaronder mijn mail. ik heb contact opgenomen met sony, maar zij beweren dat zoiets niet mogelijk kan zijn. is het een normale procedure dat kapotte telefoons worden opgestuurd naar landen als nigeria en welke stappen kan ik nu het beste ondernemen?

alvast bedankt.