Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jo
jobdebraak - 07-08-2015 20:50:59
Elektronica & TV

Oneerlijke afhandeling van een RMA

Ik heb bij 4launch.nl oortelefoontjes gekocht voor 57 euro, minder dan een jaar later zijn deze stuk gegaan. ik heb het product opgestuurd naar 4launch en deze heeft het doorgestuurd naar de fabrikant voor rma. ik werd later geïnformeerd dat de oortelefoontjes niet gerepareerd konden worden. ik werd 50 euro dagwaarde aangeboden om in de 4launch winkel te spenderen. een week later merkte ik op dat het zelfde product weer in de winkel verkocht werd, al was het in een andere kleur en met een prijs van 67 euro. op dat moment was had ik nog niet ingestemd met het 50 euro tegoed dat mij was aangeboden, ik vroeg of 4launch mij een van de ander kleurige versie van het product konden sturen als vervanging. ik werd verteld dat ik het verschil tussen het nieuwe product en de aangeboden dagwaarde zou moeten betalen. hier was ik het ook niet mee eens.
omdat ik niet tevreden was met 4launch stuurde ik een bericht waarin ik verwijzend naar https://www.consuwijzer.nl/thema/garantie">deze website
ik informeerde 4launch dat ik het recht had de koopovereenkomst te ontbinden en dat ik dat dus daarbij ook deed. aangezien de 4launch garantie een jaar is en de garantie van de fabrikant zelf twee jaar is, ben ik van mening dat ik mijn volledige aankoopbedrag terug verdien te ontvangen. dit voorstel werd ook afgewezen.

mijn vraag is nu, in hoeverre heb ik recht tot mijn geld terug? is het uberhaubt mogelijk om het ontbinden van een koopovereenkomst niet te accepteren? kortom wie heeft het er in dit geval bij het rechte eind?