Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ja
jamesb - 11-08-2015 16:16:05
Geldzaken & Recht

Buitensporige aanvraag van persoonsgegevens door huurmakelaar

Mijn partner en ik willen een woning in de private sector gaan huren, gerekend over het voorgaande jaar beschikken we allebei over een toereikend salaris om aan de inkomenseis tegemoet te komen. we hebben reeds kopieën van onze identiteitsbewijzen, kopieën van bankafschriften, loonstrookjes (over 3 maanden) verstrekt. de huurmakelaar vraagt nog meer, en voor mij is de maat vol. we hebben beiden de hoogst mogelijke opleiding genoten die je in nederland kunt krijgen, en dus een uitstekend toekomstperspectief.

uiteraard kan ik bezwaar maken en de woning aan onze neus voorbij laten gaan, maar dat vind ik niet rechtvaardig. zijn er andere mogelijkheden om hiermee om te gaan, wat zijn de juridische grenzen?

stel je eens voor dat ze ook nog bewijs willen dat ik geen ziekte heb waaraan in binnen een jaar overlijd... volgens mij is dat het moment om naar de rechter te stappen. maar nu misschien ook al?