Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

fr
fred_a - 11-08-2015 21:01:23
Elektronica & TV

Defect dvd-recorder

Voor het (ook) kunnen opnemen van analoge tv is er een dvd-recorder in gebruik. helaas heeft het apparaat het volgende defect ontwikkeld:

in de tijd van enkele maanden waren er steeds meer pogingen nodig om een video-dvd succesvol in te lezen, het begon met een enkele mislukte poging en nu leveren tientallen pogingen steeds de melding 'onbekende schijf' of direct het uitwerpen van een dvd op, dus de dvd-recorder is niet meer te gebruiken. in het begin kwam het vaak voor dat het inleesproces stokte bij de herkenning als data-dvd (wat voor een video-dvd ook een mislukte poging is), maar ook dat vergde steeds meer pogingen. een truc die een hele tijd werkte, was het opnieuw formatteren, dat lukte de laatste tijd ook niet meer. verder valt op dit moment op dat bij het inlezen, behalve het positioneringsgetik en draaimotergeluiden, ook een soort vibrerend, soms kort onderbroken, zoemend geluid te horen is. overigens doen deze problemen zich 'alleen' bij rewritable dvd's voor, hoewel nu ook voor dvd-r meer inleespogingen nodig hebben.

de vraag is: wat het onderliggende technische probleem is, en of dit repareerbaar is en zo ja, tegen welke kosten; daarbij het punt of dit economisch rendabel is, gezien de leeftijd van het apparaat (ruim 3 jaar).

ik wil met nadruk opmerken dat de oplossing niet gezocht moet worden in een koppeling aan het digitale systeem met pvr, maar dat de huidige analoge constructie, incl. opnamemogelijkheid per dvd-harddiskrecorder vooralsnog prima voldoet. dus als reparatie niet zinvol is, dan moet er een vervangende dvd/hddrecorder (nieuw/gebruikt) komen.