Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

cyberbabe
cyberbabe - 29-08-2015 18:08:03
Geldzaken & Recht

Eigen risico rechtsbijstandverzekering

Onlangs heb ik mijn rechtsbijstandverzekering moeten gebruiken voor een geschil met een bedrijf. de rechtsbijstandverzekeraar heeft mij een factuur gestuurd voor het eigen risico van €200. dat heb ik betaald. in de verwachting dat het wel wat voeten in aarde zou hebben, het conflict.
de juridisch medewerker die mij namens de rechtsbijstandverzekering bijstond heeft een eerste brief gestuurd naar het bedrijf waarmee ik in conflict ben en nu lijkt het erop dat dat het was. het bedrijf had geen poot om op te staan, maar dreigde met van alles. ze zijn waarschijnlijk geschrokken van het feit dat ik juridische hulp heb ingeschakeld.

ik kan mij niet voorstellen dat het opstellen van de brief en 'm versturen €200 heeft gekost.

hoe zit dat met eigen risico? betaal je gewoon €200 en dan handelen zij alles af? of is eigen risico dat de eerste €200 van de werkelijke kosten voor je eigen rekening zijn en verder niet?

oftewel: kan ik een deel van die betaalde €200 met recht terugvragen?