Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

la
laurina2 - 30-08-2015 15:26:53
Huishouden & Energie

ex kater

Beste helpers,
ik heb een vaag die mij al dagen bezig houdt.
ik heb dinsdag een ex-kater die voor de fok gebruikt is in huis gehaald.
het is een heilige birmaan van drie jaar oud en komt van een erkende cattery .alle papieren zijn in orde en het beestje is in heel goede gezondheid.
alleen wil de kat niet bij mij komen is op een hoge kast geklommen(kast staat in de hall) en ik krijg hem er niet van af.vind ik niet erg heb zijn eten en drinken natuurlijk verzorgd die hij ook op eet en drinkt,maar doet dat uitsluitend s'nachts is ook heel zindelijk .
volgens de cattery houdster heeft hij de laatste anderhalf jaar solitair in een katerverblijf geleefd in een soort tuinhuisje in een tuin apart.
zij geven aan dat dit wel goed komt met hem en daar heb ik nu juist mijn twijfels over.
ik ben katten gewend en heb dit nog niet zo meegemaakt.
nu denk ik dat dit beestje zo ge de-socialiseerd is dat hij niet meer gewoon in een klein rustig gezin ( zonder kinderen met grijpgrage handjes) kan leven.hij is doodsbang wat ik heel erg vindt.
weet een van u allen wat er mogelijk is behalve liefde en geduld voor het beestje hem weer normaal gedrag aan te leren en vooral vertrouwen te laten krijgen.
ik vind het eerlijk gezegd niet leuk nu alleen als verzorgster te fungeren een kat neem je toch in huis voor gezelligheid.
ook vind ik het niet bezwaarlijk daar misschien weken voor uit te moeten trekken als ik zou weten dat het goed kan komen.
ik hoor nu om mij heen dat dit waarschijnlijk niet meer zal lukken.
misschien is het verstandiger is het beestje terug te geven aan zijn oude bazen en verder zijn hele leventje apart zal moeten slijten in dat katerverblijf,wat niet denkbeeldig is en ik eigenlijk een heel naar idee vindt.
maar misschien is dat wel beter voor hem en zal hij gelukkiger zijn dan hier.

met groet laurina