Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ph
phebe - 01-09-2015 20:11:26
Geldzaken & Recht

Veel terug moeten betalen kindgebonden budget en vreselijke 'service' belastingtelefoon.

In juli heb ik een brief gekregen dat ik over 2012 €70,- moest terug betalen aan teveel gekregen kindgebonden budget.
vervelend, maar oké, dit bedrag heb ik ondertussen al netjes overgemaakt.

in augustus kreeg ik wéér een brief van de belastingdienst over te veel gekregen kindgebonden budget, deze keer over 2014 een bedrag van €1016,-
yikes! ik heb toen een digi-d code aangevraagt en zag toen dat bij mijn inkomen €0,- stond.
raar want ik heb al jarenlang een wajonguitkering en volgens de brief hoefde je alleen maar veranderingen in inkomen door te geven, en in de afgelopen jaren is er niets verandererd.
het inkomen van mijn echtgenoot was berekend, maar dat van mij niet.
en dat terwijl ik uiteindelijk mijn inkomen van de overheid krijg én ieder jaar netjes belastingaangifte doe.
ik heb zelf een schatting gemaakt op basis van mijn jaaropgaaf van vorig jaar en dat ingevoerd.
nu kreeg ik vandaag wéér een brief binnen van de belastingdienst dit keer over 2013 en het gaat nu om een bedrag van €1018,-

dus ik heb gebeld naar de belastingtelefoon en kreeg werkelijk waar een afschuwelijk mens aan de lijn.
ik heb uitgelegd wat de situatie was, en dat ik het nogal vreemd vindt dat ik zo snel achter elkaar definitieve berekeningen binnen krijg, en dat ik de terug te betalen bedragen van 2013 en 2014 wel erg hoog vindt (zo'n 85% van het ontvangen bedrag)
mijn vraag was dan ook hoe dat nu kwam, want ik heb netjes ieder jaar belastingaangifte gedaan en ik heb al jarenlang een wajong.
volgens deze mevrouw was dit allemaal mijn schuld omdat ik veranderingen niet had doorgegeven (welke veranderingen?) en had ik dit zelf kunnen zien in de papieren en op digi-d.
ik heb de beschikkingen nog eens nagekeken, maar daar staat niets vermeld over de inkomens waarover het bedrag is berekend.
en ik had tot een paar weken geleden geen digi-d. (waardeloos systeem trouwens)
op mijn vraag hoe het nu kwam dat ik al die brieven zo kort op elkaar kreeg was het antwoord "dat is nu eenmaal zo".
doorvragen was totaal zinloos, deze vrouw had absoluut geen gespreksvaardigheden, en ze bleef mij behandelen als en klein kind en zeggen dat het allemaal mijn schuld was op een hele boze toon.
ik ben toen zelf ook boos geworden en heb gezegt dat je niet zo met mensen kan omgaan en dat ik een klacht ging indienen, ik heb haar een onprettige dag gewenst en heb toen opgehangen.
de klachtenbrief is inmiddels op de post.

hebben andere mensen hier ook ervaring mee?
ik weet dat er veel problemen zijn met de toeslagen en dat veel mensen terug moeten betalen.
maar bellen naar de belastingtelefoon is dus blijkbaar zinloos ik wordt wel vaker kleinerend behandeld (ik ben spastisch en zit in een rolstoel) maar dit sloeg echt alles.