Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

le
lexx1982 - 15-09-2015 16:18:12
Geldzaken & Recht

Geen BKR status meer op DEXIA gevallen voor aanvraag hypotheek ??

Goedendag,

hopelijk kunnen jullie mij antwoord geven.
ik heb begrepen dat er geen bkr registratie meer is als je dupe bent geworden van het dexia drama...
is het correct dat dexia alle bkr statussen heeft opgeheven bij de klanten die nog geen schikking hebben getroffen met dexia.

persoonlijk heb ik hier al jaren last van en kan ik geen hypotheek oversluiten/afsluiten. als het verhaal dan waar is dan zou dat betekenen dat er eindelijk gerechtigheid komt voor deze gevallen.

het zal dan betekenen dat het onderstaande verhaal niet meer klopt ??
ik hoop dat iemand mij hierop antwoord kan geven.

met vriendelijke groet
lex


citaat radar website :

het verhaal van miguel staat niet op zichzelf. kassa ontving ruim 100 klachten van mensen die geconfronteerd worden met een negatieve bkr-registratie, omdat zij één telefoonrekening te laat betaald hebben. vaak waren zij niet op de hoogte van deze negatieve bkr-melding.

ook is er een grote groep die jaren geleden in zee gegaan is met legio lease / dexia. zij hebben ooit een aandelenleaseproduct gekocht. de beloofde opbrengst werd nooit behaald en de klanten moesten zelfs bijbetalen. veel consumenten sloten zich aan bij leaseproces die allerlei procedures tegen dexia is begonnen. de dexia-gedupeerden kregen van leaseproces het advies geen rekeningen meer te betalen. dat leverden hen allemaal een negatieve bkr-registratie op. en zij kunnen hierdoor heel moeilijk of helemaal niet aan een hypotheek komen. en het juridisch getouwtrek kan nog jarenlang duren.

pascal roozendaal is zo’n dexia-gedupeerde. hij kan bij geen enkele bank een hypotheek krijgen. hij zegt: “ik voel mij dubbel gepakt.” dexia piekert er niet over om mensen te verwijderen uit het bkr-register. een woordvoerder schrijft: “wanneer klanten niet aan hun verplichtingen voldoen, krijgen ze van dexia minimaal 3 herinneringen en worden ze expliciet gewaarschuwd voor een bkr-registratie en de gevolgen daarvan. als dan nog niet is betaald, is de bank verplicht dit te melden bij bkr.”