Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

me
meid25wwb - 16-09-2015 19:30:21
Geldzaken & Recht

Uitkering afgewezen: Huisbezoek


ik heb een vraagje aan jullie, ik heb eind juli een bijstandsuitkering aangevraagd.
vervolgens alle stukken ingeleverd. half augustus kreeg jk een brief of ik aanvullende stukken wou inleveren binnen de 2 weken termijn.

over de aanvullende stukken had ik vragen over, want er staat alleen bij bewijsstukken inleveren, ik had me coach gebeld een paar keer zodat ik zeker weet hoe ze die bewijsstukken wouden bv van als ik een auto heb geleend of geld aan iemand geleend, hij vertelde me dat ik de desbetreffende persoon niet mocht spreken, en aan hem moest stellen, toen heeft hij me verteld je kan naar die personen toe gaan en schriftelijk een verklaring opstellen. dat heb ik toen allemaal gedaan en ingeleverd binnen de termijn.

vervolgens vroeg ik binnen 4 weken een voorschot (artikel 52 participatiewet) aan aangezien ik me op eind juni had gemeld maar eerst 4 zoekweken had, en ik geen geld meer had om boodschappen te doen en me vaste lasten niet kon betalen zoals huur etc.
de antwoord daarop was, je krijgt geen voorschot want de aanvullende stukken is waarschijnlijk iets mee.
vervolgens werd ik vorige week gebeld dat ik met spoed moest komen, ging over me aanvraag, ik ben toen naar de gemeente gegaan en me gemeld, vervolgens kreeg ik een astmaaanval en ben ik naar buiten gegaan, ik kreeg toen een brief of ik een week later opspraak wou komen en onder de brief stond, we willen u woonsituatie vastellen, en ik moest van eind juli tot nu weer bankafschriften meenmen.

dag van de afspraak kwam ik, kreeg ik 2 sociale recherches, 3 uur lang hadden ze het over me vrienden, me huis moest ik tekenen en beschrijven wat ik deed en hoeveel kleren ik heb etc.
vevolgens de verklaringen getekend en vroegen ze of ik akkoord ging met een huisbezoek, uiteraard zei ik ja want ik heb niks te verbergen, ik ging met hun in de auto en moest de weg laten zien.

eenmaal bij me huis waren de 2 recherches volkomen veranderd, zeer geïrriteerd en boos tegen mij. omdat alles klopte wat ik getekend had. mijn huis was wel vies en had nog vuilniszakken in de keuken, het enige wat ik had was dat me koelkast kapot was dat zei ik ook in de begin, ik had nog blikjes staan die beschimmeld waren omdat ik nog moest schoonmaken, verder had ik me boodschappen op het aanrecht zoals melk cornflakes drinken etc.
ik liet hun alles zien, moest me wasmachine aanzetten me magnetron demonstreren enzo.

tijdens de gesprek kwam een oude kennis van me ex, met de vraag of hij bij mij was, ik zei nee sorry, vervolgens kwam 1 van de recherche heel brutaal naar buiten stelde zich voor en ging die jongen allemaal vragen stellen. ik schrok me dood en vond het erg onbeleefd en ongepast.

daarna begonnen dr recherches te zegen waarom staan je kleren daar en niet in dr kast, waarom is je huis zo rotzooi, waarom ligt je printer daar, ze gingen egt vissen naar iets.
ik werd toen boos op hun, omdat ze erg bevoordeeld waren, en erg brutaal waren, 1 recherche pakte me administratie en keek erin maakte foto's en pakte me wetboeken en keek daarin zonder toestemming. ze maakten ook foto's van bv een een beschimmelde eten, en van de verse voedsel niet.

einde van huisbezoek 15.00 terwijl ik me om 09.00 gemeld had, jaja 6 uur lang zeiden ze op het einde; je hebt dit in scerne gezet en we denken dat je hier niet woont, dus bij deze je uitkeringaanvraag wordt afgewezen.