Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

aquarius
aquarius - 17-09-2015 11:21:19
Huishouden & Energie

Hoe restaureer ik een dressoir van MDF?

Het dressoir is oud en een beetje vergeeld. ik wil het een opknapbeurt geven en ik wil graag even checken of het advies van de verkoopster in de verfwinkel goed is, voordat ik misschien iets onherstelbaars doe.
ik heb het dressoir op advies schoongemaakt met hg verf(hecht)reiniger en superontvetter. vervolgens met water afgesponst en gedroogd. daarna geschuurd met korrel 150 en afgestoft. toen ik de lelijke plekjes wilde voorbehandelen met grondverf, merkte ik dat de verf niet goed pakte. de grondverf is van flexa (universele grondverf, geschikt voor hout, formica, metalen en bestaand dekkend schilderwerk). ik heb lak van sikkens meegekregen, extra dekkende lak krasvast, zijdeglans. volgens de verkoopster kon ik na boven omschreven werkzaamheden gaan lakken. een laag zou voldoende zijn. maar omdat de grondverf niet pakt, wil ik dit eerst op deze site aan u voorleggen. alvast bedankt voor eventuele adviezen. p.s. of had ik de lelijke plekjes eerst moeten plamuren?