Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

django023
django023 - 21-09-2015 15:22:40
Geldzaken & Recht

DUO doet valse beloftes

Goedendag kassa,

ondertussen ben ik vanaf juni 2014 in gevecht met duo voor mijn recht.

meerdere advocaten gehad en heb eindelijk in juni 2015 mijn gelijk gekregen dankzij mijn advocaat. duo was namelijk tot de conclusie gekomen dat ik geen recht had tussen juli 2013 en juni 2014 op uitwonende studiefinanciering. (zelf woon ik sinds mijn 16de niet meer bij mijn ouders, tevens ook uit huis plaatsing en onder toezicht stelling formulieren opgestuurd als bewijs.) duo heeft deze berekening herzien en zijn tot de conclusie gekomen dat ik nog maar 400 euro teveel heb ontvangen + 200 euro boete voor het zogenaamd frauderen. tegelijkertijd krijg ik een bericht van duo dat ik ook 2400 euro te weinig heb ontvangen, dit zouden ze verrekenen met het teveel ontvangen studiefinanciering & mijn studentenreisproduct schuld. tot mijn verbazing hadden ze wel die 400 verrekend maar die 200 euro boete niet. die lag immers al bij het cjib. de overgebleven 1712 euro zouden ze verrekenen met mijn normale studieschuld. dit hebben ze ook gedaan. tot mijn verbazing krijg ik meer geld van hun dan hun van mij maar toch moet ik betalen en hun niet.

na meerdere malen telefonisch contact te hebben gehad met duo klantenservice hebben ze me verteld dat het mogelijk is die 1712 euro uit te betalen, dit zouden ze ook in orde voor mij maken. tot op heden hebben ze dit niet gedaan en ik dus op 9 september jl. weer gebeld met duo, een aardige medewerker aan de telefoon en die had overlegd met de afdeling betalingen dat ze vrijdag 11-09 jl. en dat ik het dan uiterlijk 21-09 jl. zou krijgen. ik vandaag weer gebeld met duo en krijg nu te horen dat hier niks over bekend is en ze kunnen me er nu dus geen antwoord opgeven. ze kunnen geen eerder contact inzien en de medewerker wie me dit verteld heeft heeft geeneens een notitie gemaakt dat ik uberhaupt heb gebeld. ik wordt iedere keer doorverbonden en ze kunnen me maar niet juist te woord staan. heb al een klacht ingediend en zit erover na te denken de ombudsman in te schakelen. echter niks met succes en zonder ook maar een duidelijk antwoord. komen hun hier gewoon zo makkelijk mee weg of is het aan te raden toch mijn advocaat hier mee aan de slag te laten gaan?

mochten jullie meer informatie willen ontvangen zal ik die uiteraard verstrekken.

met vriendelijke groeten,
django023