Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

as
as12007 - 23-09-2015 11:08:58
Computers & Telefonie

Youfone factuur

Hallo,

ik heb sinds twee maanden een sim only abonnement bij youfone met 100 belminuten/smsjes. nou ben ik deze maand voor het eerst over mijn bundel heen gegaan en ik kreeg een rekening die echt heel erg hoog was. ik ben op onderzoek gegaan naar wat dat vandaan kwam. ten eerste zijn de prijzen voor buiten de bundel bellen belachelijk hoor, maar er was ook iets anders dat nog erger is. als ik de gesprekstijden op de factuur vergeleek met wat ik in de belgeschiedenis van mijn telefoon heb staan klopte het nooit. ik had volgens mijn telefoon 45 seconden gebeld, maar op de factuur stond 2 minuten. ik had volgens mijn telefoon tussen de 7 en 8 minuten gebeld, maar op de factuur stond 9 minuten. daarnaast vond ik nog een bewijs van dat er verkeerd afgerond was, ik had naar een servicenummer gebeld voor 70 cent plus de normale kosten van de mobiele telefoon; bij de 70 cent stond een beltijd van 6.58 minuten, maar bij de kosten van de mobiele telefoon stond 8 minuten.

als het klopt dat youfone standaard een minuut teveel rekent dan lijkt mij dat gewoon fraude. ik heb youfone al een paar keer gebeld omdat ik graag een overzicht met niet afgeronde gesprekstijden wil hebben (het gaat over het netwerk van kpn, maar die kunnen het me niet sturen in verband met privacy). youfone reageert echter al een week lang niet en van de klantenservice meisjes hoor ik dat ze echt niets kunnen doen.

mijn vraag: heeft iemand anders deze ervaringen met youfone? en wat moet ik nou hier verder mee doen?