Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ma
marjolein76 - 23-09-2015 20:01:26
Geldzaken & Recht

Kan de werkgever eerder dan mijn opzegtermijn afscheid van mij nemen? Ik zeg zelf mijn baan op.

Ik heb een nieuwe baan aangeboden gekregen. in mijn huidige contract staat een opzegtermijn van 3 maanden ( onbepaalde tijd, 8 jaar werkzaam. opzegtermijn v werkgever is overigens 6 maanden)
met mijn nieuwe werkgever heb ik afgesproken per 1 januari te starten. ik wil dan ook voor het eind v september opzeggen om zo per 1 januari te kunnen starten. ik ga werken bij een concurrent, overigens wel in een heel andere rol, in een andere branche. ik heb ook nog een concurrentie beding. ik hoop daar goed uit te komen. daarnaast wil ik nog recht maken op mijn bonus die ik alleen ontvang als ik 31-12 nog in dienst ben. mijn vraag is; als ik volgende week opzeg,'met de drie maanden in acht nemen, kan mijn werkgever dan alsnog zeggen dat ik eerder weg moet? met als gevolg dat ik dan zonder baan zit én geen bonus meer ontvang?