Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

s.
s.haefkens - 09-10-2015 17:09:26
Garantie & Verzekeringen

Nieuwe indicatie voor de zorgverzekeraar. Heupprothese geen Chronische aandoening.

Omdat ik 10 juni 2015 een heupprothese heb gekregen aan mijn linkerzijde, heb ik daar voor fysiotherapie gekregen.
nu is het zo dat ik op 15 oktober 2015 ook aan mijn rechterzijde wordt geopereerd, en ook daar een heupprothese krijg.
in de regel is het zo dat fysiotherapie vanaf behandeling 21 (bij o.a. een heupprothese) wordt gezien als een chronische aandoening, en deze zal dan 12 maanden vergoed worden. omdat ik verzekerd ben met een “aanvullend beter” verzekering worden de eerste 20 behandelingen vergoed tot en met € 400,-.
na mijn operatie van de linkerzijde heb ik meerdere behandelingen gehad bij de fysiotherapeut. inmiddels is het budget van € 400,- overschreden en heb ik al meer dan 21 behandelingen gehad. zo als hierboven aangegeven vallen deze behandelingen in het basispakket en worden deze 12 maanden vergoed. nu schets mijn verbazing, dat op het moment wanneer ik na mijn operatie van de rechterzijde verder ga met de behandelingen bij de fysiotherapeut, dat deze worden gezien als nieuwe behandelingen. dit betekent dat er 20 behandelingen bij mij in rekening worden gebracht, aangezien het budget al verbruikt is.

omdat bij de afgelopen behandelingen al bekend was dat ik ook aan mijn rechterzijde een heupprothese zal krijgen, hebben de fysiotherapeut en ik deze ook al klaar gestoomd voor de aanstaande operatie. ook is het zo dat de souplesse van de linker heup nog niet volledig is, omdat de slijtage in de rechter heup dit blokkeert. na de operatie van 15 oktober 2015 zullen de behandeling van de fysiotherapeut dan ook verder gaan voor zowel de linker- als de rechterzijde.

ik zie deze behandelingen als één en het zelfde. ook omdat de behandelingen van de eerste heupprothese gewoon door gaan. toch moet ik hier voor gaan betalen, omdat het vgz dit ziet als een nieuwe indicatie.

ik vind dit gewoon geldklopperij, wat u?