Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ha
hannah1994 - 27-10-2015 17:50:53
Geldzaken & Recht

Recht op nabestaandenpensioen?

Vorige maand is helaas mijn moeder heel plots overleden. ze was 65 en heeft maar een aantal maanden een pensioen gekregen. in 1995 is er een notarieel samenlevingscontract vastgelegd tussen mijn ouders. in deze tijd had je namelijk nog geen geregistreerd partnerschap.
pensioenfonds ing heeft ons nu bij een eerste telefoongesprek verteld dat mijn vader partnerpensioen kon krijgen als hij bewijs kon leveren dat mijn ouders langer dan een x aantal jaar samen hebben gewoond. dit hebben we met veel moeite kunnen leveren. een week erna kregen wij het nieuws dat hij alsnog afgewezen was. mijn moeder had mijn vader namelijk niet gemeld als partner, maar ze hebben wel een samenlevingscontract en in haat testament staat mijn vader als partnerpensioengerechtigde. hoe kan dit nou en wat kunnen wij hieraan doen?