Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

snah
snah - 29-10-2015 23:46:10
Voeding & Gezondheid

Bewerkt vlees

Hallo ,

de laatste tijd in het nieuws dat het eten van bewerkt vlees ( ham , hamburgers , rookworst , knakworsten enz. ) de kans op kanker verhoogd .

onbewerkt vlees is volgens mij rauw vlees wat mij dus niet zo gezond lijkt .

zodra je iets toevoegt b.v. zout , peper en of je kookt , bakt , inmaakt , droogt of op een andere manier langer houdbaar maakt , bewerk je dus het vlees .

wat wordt er nou bedoelt ?
is het vlees waar stabilisatoren , conserveringsmiddelen enz. , de e nummers aan toegevoegd zijn ?
is een rookworst of een hamburger vers van de echte slager waar deze rommel niet in zit dan wel veilig ?

wat is nou het kankerverwekkende van bewerkt vlees ?

groet