Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jt
jtook - 30-10-2015 09:43:48
Geldzaken & Recht

ben ik aansprakelijk voor herstelwerkzaamheden

Zo'n 25 jaar geleden ben ik hier via een woningruil komen wonen. het gaat om (legale?) onderhuur waar ik toestemming voor gekregen heb van de gemeente. mijn oorspronkelijke verhuurder is er 4 a 5 maanden later uitgegaan. hierna volgde een lange periode vol onduidelijkheid. de woningbouwvereniging wou de woningen ontkoppelen van de bedrijfsruimte maar het is niet gelukt om de nodige vergunningen daarvoor te verkrijgen. de bedrijfsruimte en de woning erboven zijn aan een ander verhuurd en dat werd mijn nieuwe verhuurder.
inmiddels ben in ondertussen aan mijn 4de verhuurder toe en nog steeds in onderhuur. aangezien de relatie tussen mij en deze verhuurder echt een dieptepunt heeft bereikt (denk daarbij aan intimidatie) wil ik graag verhuizen. maar nu zie ik allemaal beren op de weg en ben ik doodsbenauwd dat mijn huidige verhuurder mij voor van alles en nog wat aansprakelijk gaat stellen en ik een gepeperde eindafrekening krijg (welke ik niet kan betalen). hij heeft me al eens te kennen gegeven dat hij alles op alles zal zetten om mij flink te pakken te nemen :(

ik heb inmiddels begrepen dat bij huurcontracten van voor aug. 2003 de bewijsplicht van de staat van de woning bij de huurder ligt. nu huur ik dit dus al zo'n 25 jaar maar heb dus ook verschillende verhuurders gehad. verandert dat wat?

overigens huurt mijn verhuurder het pand (bedrijfsruimte+woning) casco, weet niet of dat nog iets veranderd aan de zaak...

zou graag wat meer willen weten over mijn rechten en plichten, alvast bedankt.