Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

et
etaleur - 08-11-2015 20:03:24
Geldzaken & Recht

balkon onveilig bevonden; recht op vergoedin?

Ik huur een woning in rijswijk en nu heeft de woningcorporatie vidomes preventief onderzoek gedaan naar de status van meerdere balkons. mijn balkon is helaas afgekeurd; dat wil zeggen dat mijn balkon niet voldoet aan de huidige veiligheidsnormen.
ik kreeg een brief hierover op 28 oktober. nu is het voor ons wachten tot ze stempels gaan aanbrengen (stutten)zodat wij weer op balkon mogen. ze zijn nog op zoek naar een manier om de balkons definitief te verstevigen.
de planning van de stempels is nog niet bekend.
ik stuurde meteen en mail waarin ik vroeg hoe het dan zat met huurverlaging...aangezien ik nu geen gebruik kan maken van mijn balkon. hun reactie is als volgt:

momenteel wordt er door een constructeur een zogenoemd stempelplan opgesteld. zodra wij dit stempelplan hebben ontvangen zullen wij direct een aannemer opdracht geven om de balkons te ondersteunen, waarna een ieder weer gebruik kan maken van zijn / haar balkon. zodra wij weten wanneer de stempels geplaatst zullen worden zullen wij de bewoners hierover informeren.



hoogstwaarschijnlijk zal er dus sprake zijn van een korte periode waarop u geen gebruik kan en mag maken van het balkon. wij begrijpen dat dit bij u en de andere bewoners voor ongemak zorgt, helaas is dit in deze situatie niet te vermijden en doen wij er alles aan om ervoor te zorgen dat men zo snel mogelijk weer de balkons kan betreden.



wij zullen daarom uw verzoek tot huurvermindering niet honoreren.

maar weet iemand of ik toch geen recht heb op een vergoeding?