Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

d.
d.huenker@ - 09-11-2015 19:49:06
Auto & Vervoer

Verborgen ongevalschade

Beste,

wij hebben 10 maanden geleden een volkswagen polo gekocht van 4 jaar oud. bij een autohandelaar in glanerbrug waar wij zelf ook wonen.

nu is er schade door een bromfiets ontstaan aan de rechterzijde van de auto en staat de auto voor reparatie bij een autoschade bedrijf. deze mensen belde mij vrouw gisteren met de vraag te komen kijken naar een schade die er eerder is geweest bij de auto. aan de linkerkant heeft de auto een flinke schade gehad, waardoor de auto frontaal en links scheef blijk te zijn, onderdelen staan niet zoals het hoort. hierdoor is er een flinke waarde vermindering ontstaan mochten wij de auto voor verkoop willen aanbieden. anders; de auto nu minder waard is waarvoor wij hem kochten.

de auto komt uit duitsland en wij zijn de eerste nederlandse eigenaars. de autohandelaar heeft het kenteken voor ons geregeld. ik heb van collega's vernomen dat het in duitsland wettelijk bepaald is dat schade gemeld moet worden aan de koper. in dit geval aan de autohandelaar.

mijn vraag is: welke rechten heb ik nog om het waardeverschil te verhalen. ik heb de auto in de veronderstelling dat die schadevrij is voor een marktconforme prijs gekocht. deze prijs zal ik bij verkoop of inruil niet meer kunnen krijgen.

met vriendelijke groeten,

dirk hünker