Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

te
tessatjuh - 12-11-2015 19:25:30
Geldzaken & Recht

Zonnepanelen op een huurhuis

Hartstikke leuk die zonnepanelen en de voordelen ervan.
helaas in een huurhuis.

top dat de woningbouw dit jaar zonnepanelen aanbood. natuurlijk tegen een huurverhoging.
ik enthousiast, maar mijn vriend niet zo.
uiteindelijk na een gesprek met de zonnepaneelman toch besloten om het te doen. het zou ongeveer twee keer zoveel opleveren als het zou kosten.
dat kwam ons wel goed uit, want we vinden de huur van het huis best hoog. door de zonnepanelen wordt het dus nog wat hoger, maar de energierekening kan omlaag, omdat het twee keer zoveel zal opleveren (vanwege de ligging van het dak enzo).

helemaal prima. panelen geinstalleerd, alles werkt. eerste drie maanden gratis, daarna huurverhoging.

en toen die brief kwam was ik vrij verbaasd.
ja, ik ben bekend met de huurverhoging, en het bedrag klopt. maar de 'kale huur' wordt ermee verhoogd. wat betekent dat onze zonnepanelen elk jaar bij de jaarlijkse huursverhoging ook duurder worden. daar ben ik het niet mee eens!
elk jaar meer betalen voor zonnepanelen, terwijl de zon ons toch echt niet meer op gaat leveren elk jaar. dus steeds minder 'winst' en de woningbouw meer geld.

nu heb ik al contact gehad met de woningbouw.. maar ik ben schijnbaar de eerste die erover belt. wel zou er eventueel het een en ander uitgezocht kunnen worden (na een half uur discussie), maar dat gaat nog wel even duren, met geen zekerheid. ze kunnen gaan kijken of het apart kan, maar dan moet alles herberekend worden etc etc... (hoezo? het zit op het dak, geen onderhoud, geen kosten zolang het apparaat het blijft doen. en dat zat ook bij de prijs in trouwens...)

nu is mijn vraag... zijn er meer mensen die dit hebben?
of zijn er juist mensen die een huurhuis hebben met zonnepanelen waarvan de kosten onder de servicekosten o.i.d. vallen, waardoor het niet elk jaar verhoogd wordt?