Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

pe
peterspiet - 15-11-2015 23:13:35
Geldzaken & Recht

Woekerpolis

Mijn vrouw wordt op 9-1-2016 65 en ivm pensioengat heeft zij besloten om een lopende woekerpolis bij aegon, per 15 januari, om te zetten in een lijfrente uitkering. men heeft ons een offerte toegezonden waarbij in 5 jaar tijd het opgebouwde bedrag in maandelijkse termijnen wordt uitbetaal.de kosten voor onze aegon garantie inkomen zijn eenmalig 263,71 euro. en doorlopend 50 euro per jaar die in de berekening van de maandelijkse termijnen zijn verwerkt. wanneer je dan het totale opgebouwde bedrag verminderd met het uitgekeerde bedrag na 5 jaar,blijkt dat er 350 euro ipv 250 euro verrekend is.
onze vraag is mogen die 50 euro kosten per jaar verrekend worden met lijfrentebedragen per maand? of zijn de eenmalige kosten vooraf de enige kosten die berekend mogen worden.
in de begeleidende brief van aegon wordt zelfsvermeld dat vanaf 1 januari 2013 de kosten voor dienstverlening niet meer verwerkt mogen worden in het product.
met vriendelijke groet,
piet peters