Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

snrwo1
snrwo1 - 16-11-2015 15:47:40
Geldzaken & Recht

invorderingsrente vanwege vermeende te late betaling inkomstenbelasting

Wie heeft ook een naheffing (invorderingsrente) gekregen voor de inkomstenbelastingen 2014?

wat is het geval: ik heb op tijd (vóór 1 november 2015) betaald, namelijk op 31 oktober 2015. echter omdat dat een betaling in een weekend is, wordt deze alsnog geboekt op de eerstvolgende werkdag, namelijk 2 november 2015. echter, de betaling is wel degelijk bijgeschreven op de rekening van de belastingdienst, als je op 31 oktober of 1 november zou hebben gekeken op die rekening. daar de belastingdienst pas op 2 november weer aan het werk gaat, lijkt het erop dat de betaling dus te laat was. nu moet ik dus invorderingsrente betalen, omdat de termijn van berekenen van de heffingsrente loopt vanaf 1 juli 2015 en niet vanaf 1 november 2015.

ik heb gezien bij mijn betaling op zaterdag 31 oktober dat er bij stond "dit is een reservering" . dit houdt in dat het geld van mijn rekening af is, en gestort op de rekening waar het heen moest (ing naar ing) , maar op 2 november zag ik dat de betaling nu ineens geboekt is op 2 november. en je kunt nergens zien dat ik toch op 31 oktober heb betaald.

uiteraard heb ik bezwaar gemaakt en ben nu in afwachting van de uitkomst daarvan.
wie heeft ook hiermee te maken? ik zou in ieder geval aanraden om ook bezwaar (moet wel binnen 6 weken!) te maken.

zodra ik meer weet, zal ik hier melding van maken.