Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

no
noels - 27-11-2015 10:48:59
Geldzaken & Recht

Is mijn belastingschuld nog te vorderen door de belastingdienst?

Ik ben zzp'er en in 2011 heb ik een ongeluk gehad waardoor ik een jaar niet heb kunnen werken. ik zat midden in een grote opdracht welke ik niet heb kunnen afronden. uit deze periode is een belastingschuld ontstaan van 21.000 euro. ik ben daar netjes over in contact gegaan met de belastingdienst en kreeg alle medewerking tot uitstel van betaling. hier over heen kwam de crisis en de terug betaling van de belastingschuld werd dus steeds moeilijker. mijn contact persoon bij de belastingdienst vond dat na twee jaar het dossier gesloten moest worden en stelde voor dat ik contact op zou nemen met een deurwaarder van de belastingdienst.

deze deurwaarder heb ik netjes een afspraak mee gemaakt bij mij thuis. ik heb mijn hele verhaal verteld en uitgelegd hoe de schuld tot stand was gekomen. na een gesprek van meer dan een uur trok hij de conclusie dat er niks te vorderen viel bij mij en hij het redelijk vond dat de openstaande vordering zou worden kwijtgescholden, en ik een verzoek tot kwijtschelding moest sturen naar hem zodat hij een "streep" door het dossier kon zetten.

ik heb dit verzoek netjes op papier gezet en naar hem, zoals afgesproken, gemaild. we zijn nu ruim 2 jaar verder en mijn dossier is nog steeds niet afgerond. sterker nog mijn dossier is in de kast beland bij de bd en ik krijg nog steeds aanmaningen het openstaande bedrag te betalen. ik heb inmiddels meerdere keren de betreffende belastingdeurwaarder gebeld en krijg elke keer te horen dat hij mij nog wel kent en dat ik hem nog maar een keer alles moet mailen want hij had mijn verzoek niet binnen gekregen ( na later navragen bleek dat alles wel degelijk was binnen gekomen alleen dan in zijn junkmail) na nu alles afgelopen 2 jaar al 2 keer te hebben gemaild en hem al meerdere keren te hebben nagemaild en gebeld of hij alles had ontvangen en zou willen afsluiten hoor ik keer op keer niks terug van de betreffende belastingdeurwaarder. ik krijg smoesjes te horen dat hij niet meer op het betreffende rajon zit en ik alles weer moet mailen dan zal hij het voorleggen aan de betreffende collega. de moed begint mij inmiddels in de schoenen te zakken en heb alle afgelopen gesprekken die ik per telefoon heb gevoerd met de betreffende belastingdeurwaarder maar opgenomen om zo aan te kunnen tonen, als het nodig blijkt, dat het absoluut niet aan mij heeft gelegen. ik kan alle mailtjes laten zien en de laatste telefoongesprekken laten horen. kan een deurwaarder zomaar een dossier niet verder afhandelen en het op zijn beloop laten?

wat kan ik doen en is er iemand die mij hier bij verder kan en wil helpen? ik wil heel graag verder maar met de bd lukt dat blijkbaar niet.