Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

be
ben151 - 29-11-2015 10:03:51
Garantie & Verzekeringen

Wanneer contract ziekenhuis

De zorgverzekeraars zijn te laat met het afsluiten van contracten met ziekenhuizen. ik had ergens gelezen dat jaarlijks voor 27 november alle contracten rond moeten zijn. veel verzekeraars hebben nu nog steeds maar pakweg 30 a 40 procent van de ziekenhuizen onder contract voor 2016. de consument moet dus maar in december bijna dagelijks gaan checken of zijn ziekenhuis inmiddels een contract heeft? of wat moet je anders gaan doen? de zorgverzekeraar zegt dan maar de duurdere restitutiepolis afsluiten. daar ben ik het als consument niet mee eens. omdat de zorgverzekerar in gebreke blijft moet ik meer gaan betalen.... en dan nog wordt maar 100% vergoed van het marktconforme tarief. hoe weet ik nou als consument wat het marktconforme tarief is voor een bepaalde behandeling??? achteraf moet ik misschien wel duizenden euros bij gaan betalen voor een zware kuur. ik vindt dit echt niet kunnen wat er nu gebeurd! hopelijk kan iemand mijn vraag beantwoorden:
wat te doen als mijn ziekenhuis waar ik nu onder behandeling ben niet gecontracteerd wordt? ik ben met een zware kuur bezig en deze loopt volgend jaar daar door.... stoppen is geen optie..... deze specifieke behandeling kan ook nog eens alleen in dat ene ziekenhuis namelijk.... dan maar een restitutiepolis nemen met de gok dat het ziekenhuis een beetje "marktconform" (wat dat dan ook moge zijn) werkt?