Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jo
johndee - 30-11-2015 12:49:31
Garantie & Verzekeringen

ondanks toezegging toch betalingsweigering

Delta lloyd geeft schriftelijk en zonder enig voorbehoud aan de weduwe te kennen dat de overlijdenspolis wordt uitgekeerd. hierna komen ze erachter dat de verzekerde in zijn gezondheidsverklaring een kwaal uit het verleden, waar hij op het moment van invullen geen last meer van had, was vergeten te melden. op grond wordt achteraf besloten om betaling te weigeren. de eerder gedane onvoorwaardelijk betalingstoezegging wordt van tafel geveegd met als argument "sorry een interne fout".
de vraag is, had niet eerst een onderzoek plaats moeten vinden en dan de conclusie aan de weduwe kenbaar worden gemaakt? of
had bij de betalingstoezegging een voorbehoud moeten worden gemaakt?
de hamvraag is, moet delta lloyd zelf opdraaien voor haar eigen slordigheid en haar onvoorwaardelijke toezegging gestand doen ?