Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

nk
nkliffen - 04-03-2018 11:58:19
Huishouden & Energie

Blok verwarming wel erg duur

Waarom is de blokverwarming hier zo ontzettend duur?


sinds september 2016 ben ik eigenaar van een appartement in een flat aan de rietzangerstraat in amersfoort. ik ben ongeveer 70% van de tijd thuis en wil graag een comfortabele en behaaglijke temperatuur in huis.
hier is blokverwarming van toepassing en ik betaal € 56,25 als voorschot in de servicekosten t.b.v. de verwarming. het verbruik wordt gemeten met z.g. warmtekostenverdelers op de radiatoren. 
nu kreeg ik begin oktober 2017 een rekening van de vve van € 2.981,43 over de periode september 2016 tot mei 2017. na aftrek van het voor schot € 450,00 moet ik dus nog € 2.531,43 betalen. 
na een telefonisch onderhoud met de vve is besloten om de warmtekostenverdelers op radiatoren te laten controleren door het bedrijf techem (beheerder van de warmtekostenverdelers), de vve neemt de kosten van het onderzoek voor zijn rekening. uit het onderzoek is gebleken dat de meters correct werken.
een punt van kritiek is natuurlijk dat de vve niemand informeert over de mogelijk hoge kosten afhankelijk van het stookgedrag, gebleken is dat ik niet de enige ben en er meerdere bewoners (in het verleden) geconfronteerd zijn met een te hoge rekening.
nu wordt het een beetje lastig, ik moet waarschijnlijk toch betalen en met een uitkering wordt dat wel moeilijk. inmiddels ben ik met de vve een betalingsregeling overeengekomen.