Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

fe
feminem - 28-03-2024 17:46:00
Geldzaken & Recht

Onaangekondige prijsverhoging sportschool

Goedendag,

vanmiddag een onaangename verassing tijdens het nalopen van de financiele administratie. sinds 1 november 2023 heb ik een abonnement bij een sportschool. deze sportschool heeft, zonder het aan mij bekend te maken, de abonnementsprijs verhoogd. ik ben niets te beroerd om te betalen, laten we dat voorop stellen. ik wil echter wel graag op tijd weten dat er een prijsverhoging aankomt en, zo ja, hoeveel. dit is mij op geen enkele manier kenbaar gemaakt terwijl ze mij per e-mail. brief, telefoon of in persoon, terwijl ik aanwezig ben in de sportschool, kunnen bereiken. in hun eigen algemene voorwaarden staat het volgende: 
artikel 7. prijs en prijswijzigingen
1. het abonnementsgeld wordt vooraf overeengekomen.
2. eventuele prijsverhogingen worden door de ondernemer 2 weken voorafgaand genoegzaam bekend gemaakt.
3. indien een prijsverhoging plaatsvindt, dan heeft de consument het recht om de overeenkomst binnen 4 weken na de bekendmaking te ontbinden. het resterende abonnementsgeld wordt terugbetaald.
4. de mogelijkheid tot ontbinding uit lid 3 is niet van toepassing op prijsaanpassingen op basis van het prijsindexcijfer voor gezinsconsumpties noch op prijsaanpassingen die direct voortvloeien uit de wet, zoals die ter zake van btw. als een prijsverhoging plaatsvindt binnen 3 maanden na totstandkoming van de overeenkomst dan bestaat er wel een recht tot ontbinding zoals bedoeld in lid 3.

in mijn ogen mag ik nu mijn abonnement opzeggen gezien lid 2 (er is mij niets medegedeeld) en 3. er staat in de rest van de algemene voorwaarden geen enkele datum of maand genoemd voor eventuele prijsindexering en het heeft ook geenszins met een btw-verandering te maken. klopt mijn gedachtengang? het is voor mij puur een principekwestie. graag een duidelijke uitleg.

groet,

feminem