Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

st
stomp94 - 10-04-2024 14:49:27
Geldzaken & Recht

Handling kosten contract opstellen zonder ondertekenen

Op 26 maart heb ik een mail gestuurd naar het verhuusbedrijf van mijn woning met de vraag of ik ook een parkeerplaats bij ze kan huren per 1 april. deze is wellicht iets stelliger geweest dat ik had bedoeld. echter vraag ik ook naar de mogelijkheden en andere benodigde informatie van mijn zijde.
 
vervolgens krijg ik een contract toegestuurd welke ik kan ondertekenen tot 28 maart (zo een online contract). ik laat het bedrijf vervolgens op 27 maart direct weten dat ik nog twijfel en ook in gesprek ben met de gemeente over een mogelijke parkeervergunning. ik ontvang een bevestiging en het contract wordt geannuleerd.
 
nu ontvang ik op 4 april een mail met een factuur van meer dan 100€ betreffende gemaakte handling kosten om het contract op te stellen.
 
ik heb het verhuurbedrijf op 6 april laten weten dat ik niet bereid ben deze kosten te betalen, aangezien geen overeenkomst tot stand is gekomen, ik voor het ontvangen van het contract geen informatie gekregen heb over de prijs en de voorwaarden van de huur, en dat ik ze vroegtijdig heb laten weten dat ik ook nog met een andere partij (de gemeente) in gesprek ben.
 
natuurlijk zijn zij het daar niet mee eens en beroepen zij zich op hun adequaat en "met spoed handelen". ben ik, ondanks dat ik niks getekend heb, gebonden deze handling kosten te vergoeden? ik heb namelijk niks ervoor in de plaats gekregen en de parkeerplek is nog steeds beschikbaar voor iemand anders.