Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ro
roekiah - 16-04-2024 21:08:28
Geldzaken & Recht

Is er recht op een erfenis

Hebben wij recht op een erfenis van onze neef

wij hadden een neef, hij is 5 jaar geleden overleden, mijn neef is niet gehuwd en was enig kind, hij heeft verder geen kinderen, en is vrijgezel.
ik ben een nicht van hem, met nog vele neven en nichten.
hij had jammer genoeg geen testament, dat had hij wel gewild, maar helaas overleed mijn neef nog voordat hij een testament wilde samen stellen.
 
hij laat een appartement in het centrum van een grote stad na, wat zijn moeder destijds contant heeft gekocht, zijn moeder is een zus van onze moeder.
 
wat zo problematisch maakt is, dat mijn tante een ongehuwde moeder was en een kind heeft van een getouwde man (onze neef dus), de notaris heeft jaren gezocht naar familie van zijn biologische vader, maar gezien de leeftijd van mijn neef, hij was 84 jaar toen hij stierf, is het moeilijk te achter halen, mijn neef heeft nooit zijn vader gekend, en ook niet zijn mogelijke broers of zuster. nu gaat waarschijnlijk de erfenis naar de staat, zo is dat verteld aan mijn neef die de nalatenschap van onze neef behartigd, dat kreeg hij van de notaris te horen.


 toen mijn neef in het ziekenhuis lag, hij was toen al erg ziek, had hij ons vertel dat hij nog het een en andere met ons wilde bespreken en regelen. maar helaas een dag na zijn ontslag van het ziekenhuis is onze neef overleden.
nu vragen wij ons af, wat kunnen we hier aan doen, appartement staat ook nog niet te koop, en is door de notaris vergrendeld, wij kunnen nergens op aanspraak maken, wij wilden zo graag de foto albums die nog in het appartement zijn graag hebben, voor het nageslacht, want de moeder van mijn neef onze tante, was het oudste kind van onze oma, wij zijn zeer geïnteresseerd in de familie foto’s, mijn neef die de nalatenschap heeft geregeld, en kosten en tijd heeft gemaakt en zo ook de contacten met de notaris heeft gehad, is ten einde raad, en heeft eigenlijk opgeveven.


wat kunnen wij als familie nog doen