Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

‘2 op de 10 huishoudens heeft niet genoeg geld voor vakantie’

31-07-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
70 keer bekeken
  •  
man vakantie foto 930x520
Ruim 16 procent van de huishoudens in Nederland geeft aan niet genoeg geld te hebben om op vakantie te gaan. Dat is bekendgemaakt door Eurostat , het statistisch bureau van de Europese Unie.
Zweden kent meeste vakantievierders
Nederland staat ondertussen wel in de top 10 van lidstaten met de hoogste percentage vakantiegangers, namelijk op plek 6. Nederland moet onder andere Luxemburg, Oostenrijk en de Scandinavische landen voor zich dulden. Zweden is de aanvoerder van de lijst. Slechts 8 procent van de Zweden geeft aan niet voldoende geld te hebben voor een vakantie.
Minste vakantiegangers
In Oost- en Zuid-Europa is het het slechtst gesteld. In Landen als Kroatië en Roemenië zegt 60 procent van de bevolking een vakantie niet te kunnen betalen. In Griekenland, Bulgarije, Hongarije en Cyprus is het de helft van de bevolking.
Einde crisis
Sinds de economische crisis neemt het aantal Nederlanders dat aangeeft niet op vakantie te kunnen gaan gestaag af. In 2016 was dit nog 19 procent terwijl dat op dit moment 16 procent bedraagt. De daling is door heel Europa zichtbaar. Bron: Eurostat/NOS
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!