Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

50PLUS: nog dit jaar 2 procent extra AOW

23-06-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
930x520_geldverdelen
50PLUS wil dat de AOW nog dit jaar met 2 procent wordt verhoogd. Het gaat om een verhoging met terugwerkende kracht tot 1 januari.
Eenmalig 675 miljoen
De maatregel gaat de schatkist eenmalig 675 miljoen kosten. Het geld moet maar worden afgetrokken van het verwachte overschot op de begroting. Het gaat weer goed met de economie en daar moeten AOW'ers van meeprofiteren, vindt 50PLUS. Zij stelt nu voor de begroting aan te passen.
Volgens 50PLUS-Kamerlid Martin van Rooijen is de maatregel nodig om de AOW dit jaar daadwerkelijk welvaartsvast te maken. ,,De laatste dertig jaar is de AOW gemiddeld gestegen met iets meer dan de inflatie. Weliswaar is de AOW-uitkering gekoppeld aan de stijging van het minimumloon, maar deze stijging blijkt in de praktijk lager uit te vallen dan gedacht. Welvaartsvast betekent in feite dat de AOW-uitkering de ontwikkeling volgt van het bruto binnenlands product.''

Meer over:

aow, 50plus
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!