Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Apple moet bij vervanging volledig nieuw product leveren, bepaalt rechter

26-04-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
930 x 520 ipad
De kantonrechter van Amsterdam heeft Apple bevolen om een volledig nieuwe iPad Air 2 te leveren aan een klant die door een defect van haar tablet recht had op een vervangend apparaat. Apple wil haar als vervanger een zogeheten  remanufactured  iPad leveren.
Gebruikte onderdelen
De klant had in 2015 een iPad Air 2 gekocht met extra garantie en Apple Care. De tablet kreeg na vier maanden wifi-problemen. Dit kon niet verholpen worden door Apple, waarop ze het  remanufactured  exemplaar aanboden. Een dergelijke tablet kan volgens Apple gebruikte onderdelen bevatten, maar hoeft dit niet. 
Dezelfde procedures
Het bedrijf claimt dezelfde productie- en inspectieprocedures te hanteren voor  remanufactured  producten en deze ook alleen als vervanging te leveren en niet los via de site te verkopen. Daarmee zou er een verschil zijn met  refurbished  producten, die wél bestaan uit gebruikte onderdelen of hersteld zijn. De refurbished  exemparen mag Apple al langer niet meer als vervanging leveren. Dat heeft de rechter vorig jaar juli reeds bepaald.
Bron: Tweakers
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!