Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Artsen willen af van openbaarmaking berisping

13-06-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
zorgverzekering dokter 930 520 ziekenhuis
De artsenclub KNMG wil dat berispingen van en boetes voor artsen niet meer openbaar worden gemaakt. Dat gebeurt nu via het BIG-register waarin alle medici vermeld staan en via media. Maar volgens de KNMG is de impact van een tuchtzaak op een arts al groot en brengt openbaarmaking onevenredig veel schade toe aan de betrokken artsen.
Eind aan 'naming and shaming'
De belangenorganisatie vindt dat de politiek daarom een eind moet maken aan deze naming and shaming''. Ze reageert daarmee op een onderzoek van het onderzoeksinstituut NIVEL maandag. Daaruit bleek dat veel artsen die een tuchtmaatregel aan hun broek krijgen daar lange tijd veel last van ondervinden. Velen overwegen te stoppen of deden dat echt.
'Individuele klacht zegt niets over kwaliteit'
Volgens de KNMG moeten artsen die fouten maken uiteraard worden aangepakt en is het ook belangrijk dat patiënten goede informatie krijgen over artsen. Maar een tuchtmaatregel na een individuele klacht zegt volgens de artsen niets over de totale kwaliteit van de betrokken arts aldus de KNMG. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!