Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Pinnen verleden tijd door invoer mobiele betaalmethode Payconiq

21-04-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
362 keer bekeken
  •  
contactloos pinnen 930x520
Zes Nederlandse banken gaan deze zomer de betaalmethode Payconiq invoeren. Dat is een app waarmee gebruikers onderlinge betalingen kunnen doen en af kunnen rekenen bij winkels en webshops. Payconiq zegt dat ABN Amro, ASN Bank, ING, Rabobank, RegioBank en SNS de dienst gaan invoeren.
Koppeling
De dienst maakt een koppeling met de bankrekening van gebruikers, waardoor het mogelijk is vanuit een app te betalen. Hierdoor is een bankpas niet meer nodig. Vier Belgische banken ondersteunen het platform al. 
Geen rekeningnummer
Voor onderlinge betalingen hoeven door de nieuwe methode gebruikers geen rekeningnummer meer in te voeren. Voortaan is een telefoonnummer van de begunstigde nodig. In fysieke winkels kan betaald worden op basis van de geolocatie of door het scannen van een qr-code. In webshops is tevens een qr-code of een link de betaalmethode. Voorwaarde is wel dat (web)winkels zijn aangesloten bij het betaalinitiatief. 
Zomer
Vanaf deze zomer moet Payconiq in Nederland beschikbaar zijn. Ook wil de dienst naar andere Europese landen uitbreiden.
Bron: Tweakers
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!