Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Bonden willen groeiende overlast passagiers tegengaan

04-04-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vliegtuig_930x520
Er moet een Europese zwarte lijst komen van passagiers die zich ernstig misdragen in het vliegtuig. Dat bepleiten pilotenvakbond VNV en FNV Cabine naar aanleiding van cijfers over incidenten met reizigers die de Inspectie voor Leefomgeving en Transport dinsdag bekendmaakt, meldt De Telegraaf.
Meer overlast
Vorig jaar waren er 985 meldingen van wangedrag van passagiers. In 2015 lag dat aantal nog op 723. Het zijn meldingen van vrijwel alleen Nederlandse maatschappijen. Vaak gingen die misdragingen gepaard met alcohol. Verhalen van dronken jongeren die plassen in het gangpad en van seks aan boord. De vakbonden willen daarom dat Schiphol de verkoop van alcohol aan reizigers aan banden legt.
Drankgebruik probleem
Slecht gedrag en overmatig drankgebruik is relatief vaker de oorzaak van problemen op middellangeafstandsvluchten. Het meeste wangedrag vindt plaats op vluchten van en naar Spanje. Ook op vluchten van en naar het Verenigd Koninkrijk gaat het relatief vaak mis. Maatschappijen hanteren eigen zwarte lijsten, maar kunnen nu omwille van privacy geen gegevens delen.
Bron: ANP/Telegraaf
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!