Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Consumentenbond maant VW tot actie

24-07-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
volkswagen embleem rood 930x520
Volkswagenrijders die problemen ervaren na de software-update van hun sjoemeldiesels zouden niet voor reparaties moeten betalen. Dat vindt de Consumentenbond, die de Duitse automaker ook verzoekt dieselrijders daarover actief te benaderen. De bond ontving meerdere klachten over aanpassing van de sjoemelsoftware die tot problemen leidde.
Verstoppertje
Sinds juni biedt Volkswagen een extra garantie op auto's die al een software-update hebben gehad. De Consumentenbond vindt dat de informatievoorziening daarover naar klanten toe te wensen over laat. Ook zijn de garanties die de automaker geeft alles behalve concreet. ,,Volkswagen speelt verstoppertje", aldus de Consumentenbond. Klanten die al voor een dergelijke reparatie hebben betaald, zouden hun geld terug moeten krijgen.
De organisatie heeft toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) gevraagd om in actie te komen als Volkswagen geen gehoor geeft aan de oproep. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!